Wat ik eet als veganist #2

Vandaag deel ik met jullie weer een “wat ik eet als veganist.” Deze keer met havermout, een salade en een hele lekkere burger!

Ontbijt:
Als ontbijt at ik een havermout papje. Waar ik dit een half jaar geleden nog verschrikkelijk vies vond, eet ik dit nu bijna elke ochtend. Af en toe wissel ik af met de ingrediënten voor de variatie. Vandaag at ik mijn havermout met, sojamelk, pindakaas, amandelen, lijnzaad, banaan en wat agavesiroop.  Alles ging samen in de pan waardoor het geheel lekker papperig werd en alles warm was. Heerlijk nu het de laatste dagen weer wat kouder is.

Lunch
Voor lunch at ik een kleurrijke Mexicaanse salade. Hiervoor gebruikte ik een Mexicaanse groentemix uit de diepvries, sla en walnoten. Ik heb de salade gekruid met komijnzaad, chili, knoflookpoeder, oregano, peper en zout. Het is een heerlijke salade die ook geschikt is om mee te nemen.

Diner
Voor het avondeten maakte ik een burger. Deze had ik al eerder voorbereid en in de koelkast bewaard zodat hij nu alleen nog in de oven hoefde. Ja, in de oven! Ik maakte deze burger op basis van dit recept van Lisagoesvegan.nl en ik kan hem je zeker aanraden om ook eens te maken. Hij was echt heel lekker! Natuurlijk heb ik het wel iets anders gemaakt dan in het recept. Ik heb bijvoorbeeld de zongedroogde tomaten weggelaten. Wist je dat deze heel slecht zijn voor het milieu? Over het algemeen doen gedroogde groenten en fruit het niet zo goed, maar omdat zongedroogde tomaten in vaak in potjes plantaardige olie worden gestopt (die vervolgens vaak weggegooid worden) zijn ze extra slecht voor het milieu.
Wat er precies allemaal in de burger zit zoals ik hem bereidde: havermout, amandelen, ui, linzen en wortel. Verder zit er spinazie, mayolijn (plantaardige mayo van Remia) en chilisaus op. Naast de burger at ik nog gebakken aardappeltjes en had ik nog wat spinazie gebakken.

Naast deze drie hoofdmaaltijden at ik nog twee mandarijntjes en een broodje met pindakaas en anijshagel als tussendoortjes. Ik moet zeggen dat ik heerlijk gegeten heb deze dag en daarnaast ook nog eens gezond!

Liefs,

Ilse

Share:

2 Reacties

 1. Lauri
  februari 27, 2018 / 3:47 pm

  Hee Ilse!

  Leuk om weer zo’n dagje uit je eetpatroon te zien, ziet er heerlijk uit!
  Ik koop zelf altijd zongedroogde tomaatjes zonder olie, die kan je gewoon in een zakje bij de AH kopen. Je moet ze zelf eventjes weken in lauwwarm water en ze zijn ook nog eens veel lekkerder dan die met olie doordrenkte uit een potje 😉

  Liefs,
  Lauri

  • Ilse
   februari 27, 2018 / 7:54 pm

   Hey, goeie tip! Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *