De Liebster Award !!!

Ja hoor, ik ben genomineerd voor de Liebster award. Bedankt Kesja van Soy And Seitan, voor het nomineren!
De Liebsteraward is een award die (startende) bloggers aan elkaar uitdelen waneer zij vinden dat iemand een leuke blog heeft. Vervolgens beantwoord de genomineerde 11 vragen die door de nominerende bedacht zijn. In deze blogpost kunnen jullie de antwoorden lezen op de vragen die Kesja aan mij gesteld heeft.

1. Hoeveel tijd besteed jij per week aan bloggen?

Dat verschilt voor mij nog heel erg. Soms maar 1 uur en soms werk ik er een hele dag aan. De ene blogpost kost ook weer meer tijd dan de andere en soms heb ik het ook druk met andere activiteiten waardoor ik minder aan mijn blog toe kom.
Vanaf komende week ben ik echter klaar met een cursus waardoor ik meer tijd kan gaan besteden aan mijn blog. Ik ben alleen nog opzoek naar een manier om daar een goed ritme in te vinden.

2. Omschrijf jouw blog in 10 woorden.

Oke, lastige vraag maar ik ga mijn best doen. Mijn blog in 10 woorden: Een inspiratie bron voor een gezonde, veganistische, duurzame en eerlijke levensstijl. (Mag 11 woorden ook?)

Tot nu toe ik heb ik het vooral nog over veganistisch eten gehad. Maar voor mij hoort bij een veganistische levensstijl ook dat je bezig bent met je eigen gezondheid, met duurzaamheid en met eerlijkheid. Vanaf nu zal ik mij daar in mijn blog ook meer op gaan focussen. Het gaat over het totale plaatje.

3. Van welk product uit de supermarkt droom jij dat er een vegan variant komt?

Sowieso melkchocolade! Mensen die mijn blog al vaker hebben gelezen kunnen er niet meer om heen en bij deze noem ik het weer, haha. Er bestaat wel chocola op basis van rijstmelk maar echt lekker vind ik het niet. Ik droom dus van echt lekkere veganistische melkchocolade.

4. Wat is jouw favoriete dessert?

Pff… Weer zo een moeilijke vraag. Ik vind bijna alles wat zoet is wel lekker. Van ijs tot gebakjes. Ik denk dat als ik moet kiezen voor appeltaart ga. Dat gaat er altijd wel in.

5. Omschrijf jouw blog in 10 woorden.

Mag ik mijn blog nogmaals in 10 woorden omschrijven? Ik hou het toch bij hoe ik het in eerste instantie heb gedaan.

6. Wat is jouw favoriete recept van mijn blog?

Ik heb hem nog niet geprobeerd, maar ik denk dat ik het recept van appel hummus wel heel lekker ga vinden. Ik hou namelijk van appel en van hummus. Ik ben ook benieuwd naar hoe de combinatie van fruit en hummus smaakt. Ik heb hem gelijk op mijn lijstje gezet van recepten die ik nog wil maken.

7. Hoelang ben je al veganist en wat heeft je overtuigd?

Ik ben nu iets meer dan een half jaar veganistisch maar sinds ik student ben ben ik al bezig met minder vlees eten en alleen nog maar biologisch vlees kopen. Ik was er ergens al bewust van dat vlees eten niet goed is maar toen ik er na het kijken van een documentaire achter kwam dat vlees eten ook heel slecht is voor het milieu was ik om. Ik ging er gelijk helemaal voor en besloot alle dierlijke producten uit mijn leven te schappen. Sindsdien ben ik eigenlijk op alle fronten bewuster gaan leven en hier meer over gaan nadenken.

8. Welke landen staan op je bucket list en waarom?

Ik zou de hele wereld nog wel willen bezoeken maar bovenaan mijn lijstje staan toch wel een aantal landen in Azië. Ik zou graag nog naar Indonesië, Vietnam en Thailand willen.

9. Wat is jouw favoriete vegan kookboek?

Ik heb op dit moment nog maar twee veganistische kookboeken in huis. Ik heb Easy Vegan van Living The Green Life en De Vegarevolutie van Lisa Steltenpool. De tweede is denk ik mijn favoriet omdat daar ook een goede onderbouwing over veganisme in staat. Daarnaast wordt er heel duidelijk in uitgelegd hoe je veganistisch moet eten.

Verder zou ik ook nog graag The China Study willen lezen. Ik heb er verschillende verhalen over gehoord. Aan de ene kant klinkt het veelbelovend en doet het je geloven dat plantaardig eten de gezondste manier van eten is, maar aan de andere kant zijn er ook mensen kritisch over het onderzoek. Ik zou het zelf graag willen lezen om te kunnen oordelen.

10. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Uit kookboeken. Zowel veganistische als niet veganistische kookboeken. Daarnaast uit blogs, uit Instagram, en van mensen om mij heen.

11. Wat hoop je te bereiken met je blog?

Op dit moment wil ik er mensen mee inspireren en aan het nadenken zetten. Verder wil ik van The Vegan Lifestyle een bedrijf gaan maken. Ik wil er mensen mee gaan helpen bij het creëren van een gezonde, veganistische, duurzame, eerlijke en gelukkige levensstijl. Hiervoor wil ik mijn skills als Toegepast Psychologe en gewichtsconsulent gaan inzetten.

Zo, en nu is het mijn beurt om mensen te gaan nomineren voor de Liebster award. Bij deze nomineer ik: Groen met Saar, Groene Stapjes, Aandachtige Blog, Charlotte from Mars en This is Joan.

Ik geef jullie de volgende 11 vragen mee:

 1. Waarom ben je begonnen met bloggen?
 2. Wat vind je leuk aan bloggen?
 3. Wat is het leukste wat je tot nu toe hebt bereikt met bloggen?
 4. Wat is je droom?
 5. Als je één ding in de wereld zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?
 6. Wat is jouw favoriete blog over veganisme of duurzaamheid?
 7. Wat doe je naast het bloggen?
 8. Welk boek raden jullie iedereen aan om te lezen?
 9. Wat is jouw favoriete winkel?
 10. Wie is jouw inspiratiebron?
 11. Wat doe jij als je tijd voor jezelf nodig hebt?

Ten slotte even de regels die verbonden zijn aan de Liebster Award:
– Bedank de persoon die jou heeft genomineerd;
– Post een link naar zijn of haar blog;
– Zet een foto van de award op je blog;
– Beantwoord de vragen van de persoon die jou heeft genomineerd;
– Nomineer 5 tot 11 blogs;
– Bedenk 11 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert;
– Informeer de bloggers die je zelf hebt genomineerd en bezorg hen de link van je eigen blogpost;
– Kopieer deze regels in je eigen blogpost.

Share:

2 Reacties

 1. februari 17, 2018 / 12:56 pm

  Gefeliciteerd Ilse. En inspiratiebron is één woord dus dan red je het toch in 10 woorden. 😉

  • Ilse1995
   februari 20, 2018 / 11:42 am

   Dankjewel! En dan was ik toch kort en krachtiger dan ik dacht 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *