Recept: Vegan karamel apple crumble

Als ik op zaterdag aan het werk ben komt de geur van verse appeltaart wel eens langs mij heen. Hierdoor krijg ik spontaan zin om zelf iets te bakken met appel. Dat werd laatst deze apple crumble. Natuurlijk moest ik hier nog een speciale touch aan toevoegen. Dat is de karamel geworden. Dit recept is heel makkelijk en snel te maken. Daarnaast kun je hele kleine porties maken waardoor je er ook niet teveel van kan gaan eten.

Voor 2 kleine porties
Type: dessert
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten:

  • Een halve appel (bijvoorbeeld jonagold)
  • 10 gram rozijnen
  • 1 el monin karamelsiroop
  • 3 tl kaneel
  • 1 tl citroensap
  • 30 gram bloem
  • 30 gram plantaardige margarine
  • 30 gram suiker

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snij de appel in hele kleine stukjes
  • Meng er de rozijnen, de karamelsiroop, de kaneel en de citroensap door de appel.
  • Verdeel het mengsel over twee kleine ovenschaaltjes, of een grotere. (Wat je in huis hebt. Die van mij zijn schaaltjes waar ooit een dessert in heeft ingezeten. Daar passen deze kleine porties precies in.)
  • Meng de bloem, margarine en suiker door elkaar. Dit kan met een mixer, maar kan ook door de boter op te warmen en het door elkaar te roeren.
  • Verdeel het deeg over de appels.
  • Doe de apple crumbles in de oven en bak deze voor 15-20 minuten.

Eet smakelijk!

Liefs,

Ilse

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *