Recept: Maaltijdsalade met Nori

Vandaag heb ik voor jullie een recept voor een lekkere, frisse, zoete en gezonde maaltijdsalade. Wat wil je nog meer? Deze salade bevat onder andere boerenkool, haricot verts, nori (zeewier) en sesam.

Ik maakte deze salade voor het eerst met oud en nieuw. Toen gebruikte ik hem als bijgerecht (we hadden allemaal verschillende hapjes meegenomen), dus dat kan natuurlijk ook!

Voor 1 portie
Type: ontbijt
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten:
Voor de salade

  • 90 gram tofu (ik gebruikte de zoetzure van Albert Heijn)
  • 100 gram sperziebonen
  • 50 gram sla melange
  • 40 gram boerenkool
  • ½ vel nori (sushivellen)
  • ½ el sesam
  • 1 el olijfolie

Voor de dressing

  • 3 tl tahin (sesampasta)
  • 5 tl sojayoghurt
  • 5 tl citroensap
  • 3 tl agave siroop

Eventueel extra:

  • 4 tl Ketjap manis

Bereiding:

  • Zet een pannetje op het vuur en kook daarin de sperziebonen ongeveer 8 tot 10 minuten.
  • Pak er nog een tweede pan bij (bijvoorbeeld een hapjes pan) en doe daar de olijfolie in. Bak vervolgens de tofu ongeveer 8 minuten in deze pan.
  • Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten in een bakje te doen en deze door elkaar te roeren. Hier komt een vrij dikke en zoete dressing uit. Je kunt hem eventueel naar smaak nog aanpassen.
  • Zodra de bonen en de tofu klaar zijn kun je alle ingrediënten voor de salade in een kom doen en deze door elkaar mengen. Voeg als laatste de dressing en eventueel nog de ketjap aan toe.

Eet smakelijk!

Liefs,

Ilse

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *