Recept: Appel-banaan muffins!

Gister maakte ik deze muffins, en vandaag deel ik met jullie het recept! De muffins zijn gebaseerd op een recept voor muffins dat ik vond op Ilovehealth.nl. Inplaats van bosbessen muffins maakte ik er appel-banaan muffins van, met een laagje appel onderin.

Voor 13 kleine muffins
Type: Baksel
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 1,5 appel
  • 175 gram bloem (of andere meel)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 el havermout
  • 1 el suiker
  • 3 rijpe bananen
  • 2 el kokosolie
  • 1 el agave siroop
  • 2 el appelcider azijn

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng de bananen, kokosolie, agave en appelcider azijn met een mixer of een blender tot een glad beslag
  • Pak een mengkom en doe daar de bloem, bakpoeder, kaneel, havermout en suiker in en meng dit door elkaar.
  • Giet vervolgens het mengsel met de bananen, kokosolie, agave en appelcider azijn bij de ingrediënten in de mengkom en roer alles door elkaar totdat het een glad beslag word.
  • Snij de appels in kleine partjes en leg daarvan eerst een laagje onderin de muffin vormpjes. Vul vervolgens de rest van het vormpje met het muffin beslag en leg als laatste nog een klein stukje appel op de bovenkant van de muffin.
  • Stop de muffins vervolgens in de oven voor ongeveer 30 minuten. Als ze klaar zijn kun je er met een satéprikker inprikken en als ze deze er droog uit komt zijn de muffins gaar.
  • Als het goed is verbranden de muffins niet als je een goede oven gebruikt. Wij hebben een grill-oven wat voor het maken van baksels niet altijd handig is. Het blijft daarbij voor mij nog even zoeken naar het gebruiken van de juiste temperatuur om ervoor te zorgen dat baksels goed gaar worden.

 

Ik ben benieuwd naar wat jullie van het idee van de appel-muffins vinden!

Liefs,

Ilse

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *