Recept: Havermout met zomervruchten en chocola

Wat ik eerder heb gezegd over havermout neem ik terug. Na het een aantal keer gegeten vind ik het toch wel lekker. Simpel met stukjes appel, kaneel en rozijnen. Of zoals ik vanochtend at: met (bevroren) zomervruchten en chocola. Deze combinatie is lekker zoet door het fruit, maar wordt nog lekkerder door de chocola die erdoorheen smelt. Hoe ik dit maak? Dat gaat als volgt:

Voor 1 portie
Type: ontbijt
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediƫnten:

  • 5 el havermout
  • 200 ml amandelmelk
  • 100 g bevroren zomervruchten (Mix van Albert Heijn)
  • 1 el lijnzaad
  • Amandelen
  • 2 blokjes pure chocolade (op de foto had ik er iets teveel chocolade doorheen gedaan)

Bereiding:

Zet een pannetje op het vuur en breng daarin de amandelmelk aan de kook. Voeg hierbij de havermout en de zomervruchten toe en laat dit ongeveer 5 minuten koken. Totdat het een lekker warm papje is en de zomervruchten zijn ontdooit. Meng dan de lijnzaad erdoor heen en giet het geheel vervolgens in een kom. Strooi vervolgens als topping de amandelen en chocolade in kleine stukjes eroverheen. De chocolade zal al snel gaan smelten en zou je erna erdoorheen kunnen roeren. Eet smakelijk!

Liefs,

Ilse

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *