Recept: Pindasoep

Ik ben gek op pindakaas, pindasaus en pindasoep. Oja, en natuurlijk ook op pinda’s zelf. In mijn huis noemen ze mij zelfs Ilsaté, omdat ik regelmatig een bakje satésaus opwarm en dit ook bijna overal bij eet. Ik vind het gewoon heel lekker.
Bij deze dus een recept voor pindasoep. Want groenten in een soep van pinda’s is gewoon heel lekker en daarnaast is het ook nog eens heel gezond!

Pindasoep voor 2 porties
Type: Diner
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

 • 1 grote zoete aardappel
 • 200g sperziebonen
 • 200g soepgroente
 • 200g broccoli
 • 1 peper
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 100g taugé
 • 6 el 100% pindakaas
 • 1 el ketchup
 • 3 el ketjap manis
 • half zakje nasikruiden
 • 750 ml water
 • groente bouillon blokje
 • 1 el olijfolie

Bereiding:

Begin met het schillen en snijden van de zoete aardappel en snij vervolgens de rest van de groente. Zet een soeppan op het vuur en doe daar de olijfolie in. Fruit vervolgens eerst de ui en voeg daarna de rest van de groente toe (op de taugé na). Voeg daarna het water en de groentebouillon toe aan de soep. Laat dit vervolgens ongeveer 10 minuten koken. Als alle groente gaar is (dit kun je altijd even checken door het te proeven), kun je de pindakaas, ketchup, ketjap en nasikruiden toevoegen. Roer deze goed door de soep en proef of het lekker is. Als dat zo is, is de soep klaar en kun je deze in soepkommen schenken en garneren met de taugé. Eet smakelijk en geniet van de pinda’s!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *