Recept: Appeltaart ontbijtje

Ik zal niet de eerste zijn die met een recept komt voor een appeltaart ontbijtje met havermout. Toch wil ik deze graag met jullie delen omdat deze net weer anders (en wat mij betreft lekkerder) is dan de anderen. Persoonlijk ben ik namelijk niet zo gek op hoe havermout meestal bereid word. Ik lust het wel, maar het is niet mijn favoriete ontbijt. Daarom dacht ik: dat moet anders kunnen. En zogezegd zo gedaan.
Wat er precies anders is aan dit recept? In plaats van de havermout met plantaardige melk in de magnetron te stoppen heb ik er een soort smoothiebowl van gemaakt. Dit heb ik gedaan in combinatie met appelmoes, banaan en sojayoghurt. Daarnaast heb ik er nog lijnzaad en gemalen amandelen aan toegevoegd om wat extra gezonde vetten binnen te krijgen, maar dit is in principe niet nodig voor het recept.
Ik ben dol op appeltaart en daarom vind ik dit ontbijtje ook erg lekker, ik kan jullie dus zeker aanraden om hem ook eens te proberen.

Type: Ontbijt
Bereidingstijd: 15 tot 20 minuten

Ingrediënten:

  • 2 appels (ik gebruikte jonagold appels)
  • 1 banaan
  • kaneel
  • 5 el. havermout
  • 50 ml. sojayoghurt
  • 8 gemalen amandelen
  • 1 el. lijnzaad
  • Rozijnen

Bereiding:

Schil eerst één van de appels en snij deze vervolgens in stukjes. Doe deze in de pan met een laagje water en breng dit aan de kook. Laat de appel vervolgens 10 minuten koken totdat de appel helemaal zacht wordt.
Wanneer de appel klaar is doe je deze in de blender en maak je er zo appelmoes van. Doe vervolgens ook de banaan, de havermout, de sojayoghurt, de gemalen amandelen en het lijnzaad in de blender. Blend dit totdat het een romige substantie wordt. Giet het mengsel vervolgens in een kommetje.
Nu is het tijd voor de toppings! Schil de tweede appel in kleine stukjes, en leg deze als topping op het mengsel. Vervolgens bestrooi je het geheel met rozijnen en kaneel. Hoeveel rozijnen en kaneel je erdoor heen doet is aan jou, zoveel als jij lekker vindt!

Variatietip: Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de amandelen niet te malen en deze als topping gebruiken. Verder zijn er nog heel veel andere ingrediënten die je erdoor kunt doen of als topping kunt gebruiken. Dus maak het ontbijtje op zoals jij het lekker vind.

Liefs,

Ilse

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *