Happy new year

Gister vierde ik nog gezellig de laatste dag van 2017, vandaag publiceer ik mijn allereerste blogpost. Ik dacht: laat ik 2018 maar gelijk goed beginnen.

Ik denk dat ik een jaar geleden nooit had verwacht dat ik in het leven zal gaan staan waarin ik nu sta. Toen was ik nog lekker aan het luieren op het mooie CuraƧao, en lette ik totaal niet op de invloed van mijn consumpties op de wereld. Sterker nog, in die periode ging ik vaak uiteten en bestelde ik altijd vlees. Mijn plan was toen om af te gaan studeren en daarna een baan te zoeken. Wat voor baan dat precies zou gaan zijn was ik nog niet helemaal uit. Maar ik keer ernaar uit om geld te kunnen gaan verdienen en te verhuizen van mijn studentenkamer naar een eigen appartementje.

Dit is allemaal iets anders gelopen. Want nadat ik afgelopen zomer ben afgestudeerd als Toegepast Psycholoog kwam ik in aanraking met het veganisme, iets wat mijn kijk op het leven in een hele korte tijd veranderd heeft. Ik besloot niet voor een fulltimebaan te gaan maar om een programma te gaan volgen over sociaal ondernemen (Starters4Communities). Omdat er daarnaast toch ook nog geld binnen moest komen, ging ik voor drie dagen in de week werken als junior recruiter. Dit heb ik twee maanden zo gedaan, totdat ik ontdekte dat dit ten eerste allemaal veel te veel was voor mij, en ten tweede dat mijn werk als recruiter totaal niet bij mij paste. Na twee maanden heb ik dan ook mijn werk als recruiter vervangen voor een baantje als bediende in een biologisch restaurant. Nadat ik deze keus had gemaakt voelde ik mij gelijk al veel beter. Het horeca werk vind ik erg leuk. Verder heb ik naast deze baan veel meer de mogelijkheid om te doen wat ik echt wil: het ontdekken van het (sociaal) ondernemen om zo de wereld een mooiere plek te maken. Wat ik daar allemaal precies mee ga doen hou ik nog even voor mijzelf (ook omdat ik dat ook nog niet precies weet). Maar dit blog zou er een onderdeel van zijn. Een onderdeel dat ik aan de ene kant voor commerciƫle doeleinden kan gebruiken maar aan de andere kant ook kan gebruiken om mijn creativiteit kwijt te kunnen. Daarnaast hoop ik mijn lezers ermee te kunnen inspireren voor een gezonde, veganistische, duurzame en gelukkige levensstijl!

Verder woon ik nog steeds op mijn studentenkamertje, en leef ik van een klein inkomen. En ja, nog steeds droom ik van mijn eigen appartementje (met een keuken met alles erop en eraan), maar dat zit er voor nu nog even niet in. Voor nu ben ik blij dat ik kan doen wat ik wil en dat ik kan werken aan iets wat ik belangrijk vind. Dat appartementje komt vanzelf wel!

Zo dat was mijn eerste blogpost, met gelijk een kort verslag van mijn 2017. Ik wens jullie allemaal een heel mooi 2018 toe, laten we er een mooi jaar van maken en samen meer mensen inspireren voor een bewustere levensstijl! Oja, en geniet vandaag nog even van die heerlijke (vegan) oliebollen en appelbeignets!

Liefs,

Ilse

Share:

2 Reacties

    • Ilse1995
      januari 12, 2018 / 9:36 am

      Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *